Official Sponsor

Friday, September 2, 2011

Maharajalawak Penang Road Tour ?????

semua pernah dengar...... MAHARAJALAWAK kan?? 

oke lar..., gua cerita sket....
MAHARAJALAWAK nie rancangan realiti TV lar....
menghimpunkan..., kebanyakan finalis RajaLawak dari musim pertama sampai musim kelima...,
faham dah kot..., kalau dok lembam lagi... google sendiri lar yer....


tapi..., point dekat sini.....apa kaitan mercikFT dengan MAHARAJALAWAK nih ?

memang xde kaitan langsung...., tapi...
kami nak mengaitkan jugak....hahahahahaha 

dah kami dapat taw yang MahaRajaLawak ni nak mai buat RoadTour dekat Penang nih, 
kami pon...pakat lar...nak p tengok live....asyik dok tengok dalam Utube ja...
(dah depa xtayang dekat AstroPrima, dok tayang dekat AstroMustika, Warna ja)
*memang kami semua subscribe ar.....

DAH!! Cukup takat 2...,


player-player mercikFT nie peminat jugak ar..., tiap2 minggu xmiss tgok dekat utube....
so.., bila ada peluang macam ni....kami saja ar p serbu....dah dekat dengan area kami....

kami nie.., bila ada satu event macam nih..., planning punya sempoi ar... hahaha.... 

kami plan nak bawak banner...., semua pakai baju warna sama....
tengok ar hasil dia.....

ALA DAFI
(tagline SEPAH)



nih gambaq sebelom kami p....dekat depan umah lagi.....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

tengok gambaq-gambaq lepas 2 plak.... 


tudia..., ahmad idham dok sengih2.....

gambaq masa show bukan xdak...tapi xelok....
bawah nie gambaq lepas show.....


kami dengan senyum lebaq menggedik depan stage!!!


meja juri pon kami sapu......
buat pekak ja......


lepas nih lagi gempak......

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-










haaaaa....amacam....
tengok lar dengan sapa kami bergambar tuh.....

sebahagian peserta MahaRajaLawak yang buat show malam 2 ade sekali...., 


sejak pada malam 2..., ade kesinambungannya lepas nih......

kesinambungan berkenaan MahaRajaLawak jugak !!

just wait and see................



mercikFT first ever futsal tournament !!


barisan atas dari kiri : Hasbullah, Haidhar, Kiran, Zahir
barisan bawah dari kiri : Amirul, Fariz, Safwan
-
-
-
-

nih utk pengetahuan hampa semua..., team tuk 1st tournament mercikFT....

kalau semua nak taw..., team nie sebenaqnya.....xdak keeper tetap....
bila nak maen ja.., import merata.....tapi...,keeper je lar...
tapi.., kalau desperate tuh....pakai jugak ar bian terjun spa2....xkisah ar....

senarai pemain yang berdaftar...
* Haidhar (7)
*Safwan (8)
*Zahir (11)
*Fariz (20)
*Amirul (00)
*Kiran (28)
*Hasbullah, GK (1)

  • Dekat sana..., mercikFT diundi sekumpulan dengan 
    • sinar fc
    • amBank
    • Propel fc (kalau xsilap ar)

  • team sinar 2 baguih gak....GK depa..., budak sukma penang....mmg baguih ar....

tgok nih....ada gambaq time kami dekat sana..... 


tak maen lagi nih..., baru nak warm up !! 
*mood serius*



bagi arahan sket...baru nampak GANAS....kah3... 


menggelecek player sinar fc..., depa kena hangit ar....
muahahaha...
*sebenaqnya, kami kalah dengan depa, 3-1*


yang nie game dengan propel...,
nampak player mercikFT loncat sakan kan.....
sebab..., mercikno8 baru score goal !!
kira..., tgh celebrate ar tuh... !! 




mercikno11 sedang mengawal bola.....


cuba menahan bola yang akan dirembat !! 




captain kami yang xpenah official...., mercikno7
dia ja yang dok buat semua....hahahahahaha
dok bantah keputusan reff......
sebab goal yang xsepatutnya........apakan daya....
(peringkat suku akhir)



perjuangan Mercik Futsal Team, nampaknya hanya sampai ke pusingan
suku akhir sahaja......
dalam kumpulan plak.., kami menang sekali.., seri sekali..., dan jugak kalah sekali....
tapi kami p jugak suku akhir sebab kami semua ensem2...haha.... :)

pasukan yang tewaskan kami dekat suku akhir tuh..., jadik champ...!!
so.., agak2.., kalau kami xkalah dekat quarter tuh kan..., mesti kami dah champ...
hahahaha....


dah....buat kali nie..., sampai sini ja.....
esok lusa singgah lagi....ada lagi entry menarik.....

TUNGGU........

Thursday, September 1, 2011

dah berhabuk sangat kan....bersawang !!






blog nie dah kena tinggal lama....


dianak tirikan......

kesian..............................................

tapi takpe..., lepas nie akan ade banyak entry-entry baru sal kitorg..., 

  • aktiviti kitorang
  • trip kitorang
  • apa makanan kitorang
  • kitorang pegi mana
  • best ke tidak

semua akan ada lepas nie.....

gua berani jamin..., lu orang comfirm jeles ar....
haaa..., kalau nak taw..., kena tunggu ar.....



JENG..JENG....JENG.....!!









There was an error in this gadget
There was an error in this gadget